Tort cu cafea, caramel si nuci

Printeaza

Tort cu cafea, caramel si nuci din: zahar tos, zahar brun, unt, nuci, oua, cafea instant, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, faina, praf de copt, branza, urda, miez de nuca si sirop caramel.

Ingrediente:Tort_cu_cafea_caramel_si_nuci

Pentru blat

  • 100 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 200 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g nuci macinate
  • 4 oua
  • 2 linguri cafea instant, dizolvate intr-o lingura de apa fierbinte
  • 1⁄2 lingurita scortisoara macinata
  • 1⁄2 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru glazura si caramel

  • 100 g zahar brun
  • 200 g branza tartinabila, fara arome
  • 250 g urda
  • 1 lingurita cafea instant, dizolvata in
  • 1⁄2 lingurita apa fierbinte
  • 100 g zahar tos
  • 25 g miez de nuca, jumatati
  • 2 linguri de sirop caramel, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 4/180°C. Unge si tapeteaza 2 tavi de copt a cate 20 cm diametru. Intr-un castron, bate cu mixerul zaharul, untul si nuca macinata.

Adauga ouale, cate unul o data, amestecand bine cu mixerul. Incorporeaza in acest amestec cafeaua, mirodeniile si vanilia, apoi faina si praful de copt.

Imparte egal in cele doua tavi si niveleaza bine; coace 20-25 min, pana cand e pufos. Scoate din cuptor, lasa sa se raceasca 5 min, apoi pune pe un gratar de metal, sa se raceasca bine.

Pentru glazura, pune intr-un robot zaharul, branza tartinabila, urda si cafeaua si proceseaza pana cand e perfect omogen. Da la frigider.

Pentru caramel, presara zaharul, in strat subtire, intr-o tigaie cu fundul dublu, incalzeste la foc mic (fara sa amesteci), pana se dizolva si asteapta pana se caramelizeaza. Ia de pe foc.

Unge o tava de copt si presara miezul de nuca. Toarna caramelul peste nuci si agita tava pana cand se intinde intr-un strat subtire.

Lasa la racit pana se intareste, fara sa devina casant. Pe un platou, intinde un blat, acopera-l cu 1⁄3 din crema, acopera cu al doilea blat.

Cu o paleta intinde crema ramasa deasupra si pe laturi. Orneaza cu sirop si nuci caramelizate.

Tort cu cafea, caramel si nuci

Tort_cu_cafea_caramel_si_nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.