Tort cu cafea si crema de unt
PrinteazaTort cu cafea si crema de unt din: faina, zahar alb, zahar brun, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare, oua, lapte batut, vanilie, ulei, cafea,, zahar pudra.
- 420 g făină pentru prăjituri
- 300 g zahăr alb
- 200 g zahăr brun
- 65 g cacao
- 7 g bicarbonat de sodiu
- 5 g praf de copt
- 4,5 g sare
- 3 ouă
- 315 ml lapte bătut
- 10 ml esenţă de vanilie
- 145 ml ulei
- 315 ml cafea proaspăt făcută
Ingrediente pentru crema:
- 500 g unt moale
- 650 g zahăr pudră
- 40 g cacao
- 10 ml esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 170°C. Unge cu grăsime şi tapetează două forme de tort cu diametrul de 20 cm şi înalte de cel puţin 7 cm.
Amestecă făina, zahărul alb, zahărul brun, cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea împreună.
Amestecă ouăle cu laptele bătut, vanilia şi uleiul. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de ou şi omogenizează.
Adaugă cafeaua şi amestecă bine.
Imparte aluatul în cele două forme şi coace timp de aproximativ 45 de minute. Verifică cu un pai dacă s-au copt suficient.
Scoate formele din cuptor, lasă-le să se răcească complet, apoi scoate blaturile din forme.
Pentru crema de unt: bate untul cu un mixer până când se deschide la culoare şi devine cremos.
Adaugă zahărul pudră, cacao şi vanilia. Amestecă bine. Aşază primul blat de tort pe un platou.
Cu o lingură aşază jumătate din crema de unt şi uniformizeaz-o. Aşază al doilea blat şi acoperă cu restul de cremă.
Deasupra poţi face diferite modele din cremă. Lasă tortul la rece 2-3 ore înainte de a-l servi.
Tort cu cafea si crema de unt
Pofta buna!