Tort Diplomat cu Fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, frisca, gelatina, apa rece, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g de zahăr 150 g de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie Pentru crema diplomat: 500 […]
Tort cu cafea si miere
PrinteazaTort cu cafea si miere din: margarina, zahar, miere, oua, faina, praf de copt, cafea espresso, zahar pudra, boabe de cafea si menta.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g margarină
- 200 g zahăr
- 60 g miere
- 4 ouă
- 250 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 3 linguriţe cafea espresso
Pentru cremă:
- 200 g margarină
- 400 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cafea espresso
Pentru decor:
- boabe de cafea
- frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă margarina cu zahărul, mierea şi ouăle.
După ce s-a obţinut o cremă omogenă, se adaugă făina, praful de copt si cafeaua, se mixează si se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Se lasă la cuptor 25-30 de minute si apoi se scoate pe un grătar să se răcorească.
Pentru cremă, se mixează margarina cu zahărul, cafeaua şi 2 linguriţe cu apă până ce se obţine o cremă spumoasă.
Blatul se taie în trei foi care se aşază pe un platou cu cremă între ele.
Se îmbracă tortul cu restul de cremă si se decorează exteriorul cu boabe de cafea şi frunzuliţe de mentă.
Se lasă la rece pentru 2 ore.
Tort cu cafea si miere
Pofta buna!
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea
Greta Garbo Cake – Rețetă de Tort cu Ciocolată și Cafea din: faina de grau, cacao, praf de copt, soda de copt, sare, zahar brun, unt nesarat, oua, cafea, lapte, ciocolata neagra, smantana. Inspirată de eleganța și rafinamentul iconicului star de film Greta Garbo, această rețetă de tort cu ciocolată și cafea este un omagiu […]