Tort de cafea si mure
PrinteazaO reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra si drajeuri de ciocolata.
- 2 lingurite cafea solubila
- 1 lingurita cacao
- 4 oua
- 150 g zahar
- 1 praf sare
- 75 g faina
- 75 g amidon
- 1/2 lingurita praf de copt
- 500 g mure
- 500 g frisca
- 2 plicuri gelatina
- 75 g zahar pudra
- drajeuri de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C. Se dizolvă cafeaua solubilă şi praful de cacao în 2 linguri de apă fierbinte. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 4 linguri de apă; se înglobează zahărul şi sarea.
Se incorporează apoi rapid gălbenuşurile şi jumătate din amestecul de cacao şi cafea. Se adaugă făina amestecată cu amidon şi praf de copt. Aluatul se repartizează într-o formă de tort (0 26 cm) unsă; se coace la cuptor cca 25 min. Se lasă să se răcească şi se taie pe 2 niveluri.
Se curăţă murele şi se pun deoparte câteva bucăţi, pentru decor. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi zahăr pudră. Restul de amestec de cafea şi cacao se înglobează într-o treime din cantitatea de frişcă; jumătate din această cremă se repartizează pe blatul de jos.
Se aşază deasupra un strat de frişcă albă şi unul de mure. Se acoperă cu al doilea blat şi se repartizează deasupra amestecul de cafea şi frişcă, urmat de un nou strat de frişcă albă şi unul de mure. Se ornează cu drajeuri de ciocolată.
Tort de cafea si mure
Pofta buna!