Tort de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de cafea din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, cafea instant, lichior de cafea, oua, alune, faina, praf dde copt, glazura de ciocolata alba, boabe de cafea si fulgi de migdale.

Ingrediente:Tort de cafea

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 prize sare
  • 2 linguri cu varf de cafea instant
  • 4 linguri lichior de cafea
  • 6 oua
  • 300 g alune macinate
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic praf de glazura de ciocolata alba
  • boabe de cafea
  • 30 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se bate untul spumă, cu zahă­rul; se înglobează zahăr vanilat, sare, 1 lingură de cafea instant, lichior şi ouă.

Se adaugă alunele, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se aşază aluatul în formă şi se coace 60-70 min. Se lasă să se răcească.

Se prepară glazura conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se amestecă împreu­nă cu restul de cafea instant. Se glazurează prăji­tura şi se decorează cu boabele de cafea.

Inainte de a se întări glazura, se prăjesc migdalele şi se incrustează pe marginile prăjiturii.

Tort de cafea

Tort de cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.