Tort de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de cafea din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, cafea instant, lichior de cafea, oua, alune, faina, praf dde copt, glazura de ciocolata alba, boabe de cafea si fulgi de migdale.
- 250 g unt moale
- 200 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 prize sare
- 2 linguri cu varf de cafea instant
- 4 linguri lichior de cafea
- 6 oua
- 300 g alune macinate
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic praf de glazura de ciocolata alba
- boabe de cafea
- 30 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge o formă de tort (0 26 cm). Se bate untul spumă, cu zahărul; se înglobează zahăr vanilat, sare, 1 lingură de cafea instant, lichior şi ouă.
Se adaugă alunele, urmate de făina amestecată cu praf de copt. Se aşază aluatul în formă şi se coace 60-70 min. Se lasă să se răcească.
Se prepară glazura conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se amestecă împreună cu restul de cafea instant. Se glazurează prăjitura şi se decorează cu boabele de cafea.
Inainte de a se întări glazura, se prăjesc migdalele şi se incrustează pe marginile prăjiturii.
Tort de cafea
Pofta buna!