Tort cu caise si ciocolata
PrinteazaTort cu caise si ciocolata din: oua, sare, zahar, faina, cacao, praf de copt, gem de caise, caise, glazura, gelatina, frisca, vin dulce, zahar vanilinat.
- 7 oua
- 1 praf de sare
- 230 g zahar
- 75 g faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura gem de caise
- 500 g caise
- 1 pachetele glazura pentru tort, transparenta
- 6 foite de gelatina
- 300 g gelatina
- 300 g frisca
- 100 ml vin dulce
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Separaţi 4 ouă. Bateţi albuşurile cu sarea. Bateţi gălbenuşurile cu 150 g zahăr. încorporaţi bezeaua în acest amestec. Adăugaţi făina, amidonul, cacaua şi praful de copt. Turnaţi aluatul rezultat într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l cca 35 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Tăiaţi blatul de două ori pe orizontală. Ungeţi blatul de jos cu gem de caise, închideţi-l într-un inel de tort şi aşezaţi feliile cde caise. Preparaţi glazura cu 30 g zahăr, ajpoi turnaţi-o peste fructe şi lăsaţi totul la rece.
Inmuiaţi gelatina. Fierbeţi 200 g frişcă, vinul şi zahărul vanilinat. Separaţi resţul ouălor. Bateţi gălbenuşurile cu 50 g zahăr. Adăugaţi amestecul cu vin fierbinte şi lăsaţi-l pe foc mic, amestecând continuu. Dizolvaţi gelatina aici şi lăsaţi amestecul să se răcească.
Bateţi 100 g frişcă cu albuşurile.Turnaţi din când în când în crema care începe să se închege, întindeţi 1/3 din cremă, aşezaţi al doilea blat, apoi încă 1/3 din cremă, ultimul blat şi restul cremei. Lăsaţi tortul 2 ore la rece.
Tort cu caise si ciocolata
Pofta buna!
•6 foite de gelatina
•300 g gelatina
??? nu se intelege