Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort cu caise, smantana si migdale
PrinteazaTort cu caise, smantana si migdale din: făină, unt, zahăr, oua, zahar vanilat, sare, praf de copt, smantana, caise, zahăr, ulei, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 100 g unt
- 75 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri smântână
Pentru umplutură:
- 10-12 caise
- 4-5 linguri zahăr
Pentru sos:
- 3-4 caise
- 1 lingură zahăr
- 2-3 linguri apă
- 1 lingură ulei, pentru uns tava
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi sarea.
Când aluatul devine sfărâmicios, adaugi gălbenuşurile şi smântana şi frămânţi până obţii un aluat elastic.
Il înfăşori în folie alimentară si-l dai la rece 1 oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi trei sferturi din aluat.
Ungi o formă rotundă cu ulei şi pui aluatul, inclusiv pe margini.
Rupi faiselerin jumătate şi le tai bucăţi. Le amesteci cu zahărul şi le pui în tavă peste aluat.
Intinzi restul de aluat şî puî foaia deasupra.
Dai la cuptor până se rumeneşte. între timp, toci caisele, le amesteci cu zahărul şi apa şi le pui pe foc până devin ca un sos.
După ce ai scos prăjitura din cuptor întinzi sosul şi presari fulgi de migdale.
Tort cu caise, smantana si migdale
Pofta buna!
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]
Tort Diplomat cu Fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, frisca, gelatina, apa rece, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g de zahăr 150 g de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie Pentru crema diplomat: 500 […]
Pofta buna!