Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant

Printeaza

Tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 600 g nuci prajite si tocate
  • 500 g nuga de nuci
  • 10 foi de gelatina
  • 500 g capsuni
  • 400 g iaurt natur
  • 200 g branza de vaci
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 80 g zahar
  • 400 g frisca
  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Desenează pe hârtie de copt 3 cer­curi cu diametrul de 28 cm; se întoarce hârtia cu fundul în sus şi se aşază pe tăvi de copt.

Topeşte nuga la foc moale şi se adaugă nucile. Se repartizează compoziţia în cercurile desenate şi se lasă să se răcească cca 2 ore.

Gelatina se înmoaie într-o cantitate mare de apă rece. Se curăţă şi se spală căpşunile şi se taie cuburi 2/3 din cantitate.

Ames­tecă iaurtul cu brânză de vaci, zahăr, suc şi coajă de lămâie.

Stoarce gelatina şi se dizolvă la foc moale, după care se înglobează în compoziţia de iaurt. Se înglobează şi frişca bătută. In 2/3 din cantitatea de cremă se adaugă bucăţile de căpşuni.

Pe un platou de tort se aşază unul dintre blaturile de nuga şi se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă de căpşuni, apoi se aşază al doi­lea blat şi restul de cremă de căpşuni. în final se aşază al treilea blat.

Crema pusă deoparte se întinde deasupra şi se dă tortul la frigider 2 ore. Se ornează cu res­tul de căpşuni tăiate jumătăţi şi se pudrează cu zahăr.

Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.