Tort de capsuni cu branza si blat crocant
PrinteazaO reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar, faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic.
blat:
- 4 oua
- 80 g zahar
- 80 g faina
- 20 g amidon
- 30 g migdale tocate
crema si ornat:
- 10 foi gelatina
- 500 g capsuni
- 500 g branza de vaci
- 250 g iaurt natur
- 120 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 linguri suc de lamaie
- 400 g frisca
- 40 g fistic tocat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zahar. Se bat separat galbenusurile si se inglobeaza, urmate de faina amestecata cu amidon si migdale. Se asaza compozitia intr-o for de tort (0 26 cm) şi se coace cca 15 min. Se lasă să se răcească. Se aşază pe un platou de tort (cu inel detaşabil).
Se înmoaie gelatina în apă rece. Se pregătesc căpşunile, se pune deoparte jumătate din cantitate. Căpşunile rămase se împart în două: o parte de pasează, cealaltă se taie cubuleţe. Se amestecă brânza de vaci cu iaurt, zahăr tos, zahăr vanilat şi suc de lămâie.
Se bate frişca şi se pun deoparte 6 linguri. Se stoarce gelatina şi se dizolvă la foc moale; se înglobează în compoziţia de brânză, care apoi se împarte în jumătate: într-o parte se înglobează cubuleţe de căpşuni, în cealaltă piure de căpşuni. Se înglobează câte o jumătate din cantitatea de frişcă în ambele jumătăţi de cremă.
Pe blat se aşază mai întâi crema cu cubuleţe, apoi crema cu piure de căpşuni. Se dă tortul la frigider 4 ore. 3 Se scoate inelul formei şi se unge marginea tortului cu frişcă; se ornează cu fistic şi căpşuni.
Tort de capsuni cu branza si blat crocant
Pofta buna!