Smoothie verde cu kale, banană și ghimbir din: kale, banana, ghimbir, apa de cocos, miere, gheata. Începe-ți ziua cu un boost de energie naturală și nutrienți esențiali, grație acestui smoothie verde plin de vitalitate. Combinând kale-ul bogat în antioxidanți, bananele pline de potasiu și ghimbirul revigorant, acest smoothie nu doar că te va ajuta să […]
Tort cu căpşuni şi coacăze
PrinteazaTort cu căpşuni şi coacăze
Ingrediente:
- 150gcăpşuni
- 100 g coacăze
- 5 ouă
- 140 g făină
- 190 g zahăr tos
- 70 g unt
- 320 ml lapte dulce
- un pliculeţ de cremă de vanilie instant
- zahăr vanilinat
- praf de copt
- sare
- două pliculeţe de gelatină
- mentă
- fistic
- migdale
- nucă măcinată
Preparare:
Tort cu căpşuni şi coacăze: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic cu 120 ml lapte şi se dă la rece.
Făină se amestecă bine cu un praf de sare şi o linguriţă de praf de copt. Untul se topeşte şi se lasă să se răcească.
Albuşurile se mixează. Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când îşi dublează volumul.
Se adaugă untul, laptele rămas şi făina. amestecă, apoi se adaugă albuşurile.
Se tapetează o formă cu hârtie de copt sau se foloseşte o tavă de silicon. toarnă aluatul, se introduce în cuptor şi se coace.
După ce s-a răcit blatul, se toarnă deasupra crema de vanilie, se aşază felii de căpşuni şi boabe de coacăze.
Se toarnă deasupra gelatina pentru torturi preparată şi răcită. Se introduce tortul la rece timp de două ore, apoi se serveşte decorat cu frunze de mentă.
In compoziţia de blat se mai pot adăuga migdale, fistic sau nucă măcinată.
Pofta buna!
Supă Cremă de Loboda din: loboda, cartofi, ceapa, usturoi, legume, ulei, sare, piper, crutoane, smantana. Supa este o alegere minunată pentru cei care caută să se bucure de o cină ușoară, dar în același timp hrănitoare și sățioasă. Loboda, cu frunzele sale bogate în nutrienți, combinată cu cartofi, ceapă și un stoc aromat de legume, […]