Tort de capsuni si cocos
PrinteazaTort de capsuni si cocos din: faina, zahar, albusuri, praf de copt, lamaie, jeleu de capsuni, rom, capsuni, zahar, frisca, nuca de cocos, sirop de capsuni.
Ingrediente:
- 125 g făină
- 375 g zahăr pudră (fin, fără aglomerări!)
- 10 albușuri
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1 lămâie
- 300 g jeleu de căpșuni
- 50 ml Grand Marnier sau rom alb
- 300 g căpșuni
- 45 g zahăr
- 250 ml frișcă
- 175 g pulpă de nucă de cocos
- 1 lingură sirop de căpșuni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se cern de 4 ori făina și 150 g zahăr pudră: ingredientele trebuie să fie foarte fine!
Făina se amestecă apoi împreună cu praful de copt. Se bat rapid albușurile; se adaugă treptat 175 g zahăr pudră și se bate până se obține o consistență cremoasă. Se înglobează treptat amestecul de făină.
Compoziția se așază într-o formă de tort (ø 22 cm) și se coace la cuptor cca 40 min.
În primele 30 min. de coacere nu se deschide ușa cuptorului. Când se termină timpul de coacere, blatul se scoate din cuptor și se desprinde din formă.
Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri și se umple cu un amestec de jeleu de căpșuni și Grand Marnier.
Se rade coaja de lămâie și se storc 2 linguri de suc. Se pasează căpșunile cu zahăr și suc de lămâie.
Se îmbracă tortul cu frișcă bătută cu 50 g zahăr pudră și coajă de lămâie. Pulpa de cocos se desprinde de pe coaja maronie și se amestecă împreună cu siropul.
Se repartizează pe tort. Tortul se dă la congelator 3 ore.
Apoi se taie felii, de preferință cu un cuțit electric și se servește cu piureul de căpșuni.
Tort de capsuni si cocos
Pofta buna!