Tort de capsuni si cocos

Printeaza

Tort de capsuni si cocos din: faina, zahar, albusuri, praf de copt, lamaie, jeleu de capsuni, rom, capsuni, zahar, frisca, nuca de cocos, sirop de capsuni.

Ingrediente:

  • 125 g făină
  • 375 g zahăr pudră (fin, fără aglomerări!)
  • 10 albușuri
  • 1 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 lămâie
  • 300 g jeleu de căpșuni
  • 50 ml Grand Marnier sau rom alb
  • 300 g căpșuni
  • 45 g zahăr
  • 250 ml frișcă
  • 175 g pulpă de nucă de cocos
  • 1 lingură sirop de căpșuni

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se cern de 4 ori făina și 150 g zahăr pudră: ingredientele tre­bu­ie să fie foarte fine!

Făina se ameste­că apoi împreună cu praful de copt. Se bat rapid albușurile; se adaugă treptat 175 g zahăr pudră și se bate până se obține o consis­tență cremoasă. Se înglobează treptat amestecul de făină.

Compoziția se așază într-o formă de tort (ø 22 cm) și se coace la cuptor cca 40 min.

În primele 30 min. de coacere nu se deschide ușa cuptorului. Când se termină timpul de coacere, blatul se scoate din cuptor și se desprinde din formă.

Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri și se umple cu un amestec de jeleu de căpșuni și Grand Marnier.

Se rade coaja de lămâie și se storc 2 linguri de suc. Se pa­sea­ză căpșunile cu zahăr și suc de lămâie.

Se îmbracă tortul cu frișcă bătută cu 50 g zahăr pudră și coajă de lămâie. Pulpa de cocos se desprinde de pe coaja maronie și se amestecă împreună cu siropul.

Se repartizează pe tort. Tortul se dă la congelator 3 ore.

Apoi se taie felii, de preferință cu un cuțit electric și se servește cu piureul de căpșuni.

 

Tort de capsuni si cocos

Tort_de_capsuni_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.