Tort de capsuni cu frisca
PrinteazaTort de capsuni cu frisca din: nuga, nuci, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, frisca, zahar pudra.
Ingrediente:
- 500 g nuga
- 600 g nuci tocate (sau alune sau migdale)
- 500 g capsuni
- 400 g iaurt natur
- 200 g branza de vaci
- sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 80 g zahar
- 400 g frisca
- 3 plicuri praf intaritor de frsica
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Se topeste nuga pe foc moale, amestecand. Se adauga nucile si se amesteca bine; se imparte in trei.
Se asaza fiecare treime intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau intr-un inel de torturi (26 cm) si se niveleaza.
Se dau la frigider blaturile cel putin 1 ora si se lasa sa se intareasca.
Se desprind blaturile cu grija din forma. Se spala capsunile si se curata; se taie bucati 2/3 din cantitate.
Intre timp se amesteca iaurtul cu banza de vaci, suc si coaja rasa de lamaie si zahar. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se inglobeaza.
Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de crema.
Restul de crema se amesteca impreuna cu bucatelele de capsuni si se asambleaza cu ea blaturie; se acopera tortul cu crema fara capsuni si se orneaza cu capsuni intregi. Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Tort de capsuni cu frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de capsuni