Tort cu capsuni, lamaie si frisca
PrinteazaTort cu capsuni, lamaie si frisca din: oua, sare, zahar, faina, margarina, lapte, lamaie, căpşuni, zeamă de lămâie, frişcă.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 1 praf de sare
- câte 6 linguri zahăr şi făină
- 20 g margarină pentru tavă
pentru cremă:
- 5 ouă
- 600 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 linguri făină
- 1 lămâie
- 100 g margarină
- 500 g căpşuni
- 2 linguri zeamă de lămâie
ornat:
- 300 ml frişcă
- 1 pahar căpşuni
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile şi făina cernută şi amesteci uşor, de jos în sus.
Torni aluatul în tava de 20×30 cm, unsă cu margarină şi coci blatul 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Pentru cremă, speli căpşunile şi le cureţi de codiţe.
Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina, coaja rasă de lămâie şi laptele cald. Fierbi crema la foc mic, amestecând până se îngroaşă.
Freci spumă margarina moale, la temperatura camerei şi încorporezi lingură cu lingură crema răcită, apoi zeama de lămâie.
Tai blatul rece în 2 foi. Le umpli cu cremă. Baţi frişca împreună cu zahărul şi căpşunile rămase, în prealabil strivite.
Decorezi cu frişca şi căpşunile rămase.
Tai prăjitura după ce ai răcit-o 3 ore.
Tort cu capsuni, lamaie si frisca
Pofta buna!