Tort cu capsuni, lamaie si frisca

Printeaza

Tort cu capsuni, lamaie si frisca din: oua, sare, zahar, faina, margarina, lapte, lamaie, căpşuni, zeamă de lămâie, frişcă.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • câte 6 linguri zahăr şi făină
  • 20 g margarină pentru tavă

pentru cremă:

  • 5 ouă
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 lin­guri făină
  • 1 lămâie
  • 100 g margarină
  • 500 g căpşuni
  • 2 linguri zeamă de lămâie

ornat:

  • 300 ml frişcă
  • 1 pahar căpşuni
  • 50 g zahăr

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul, apoi adaugi treptat găl­benuşurile şi făina cernută şi amesteci uşor, de jos în sus.

Torni aluatul în tava de 20×30 cm, unsă cu marga­rină şi coci blatul 35-40 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pentru cremă, speli căp­şunile şi le cureţi de codiţe.

Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina, coaja rasă de lămâie şi laptele cald. Fierbi crema la foc mic, amestecând până se îngroaşă.

Freci spumă margarina moale, la tem­peratura camerei şi încor­porezi lingură cu lingură crema răcită, apoi zeama de lămâie.

Tai blatul rece în 2 foi. Le umpli cu cremă. Baţi frişca împreună cu zahărul şi căpşunile rămase, în prea­labil strivite.

Decorezi cu frişca şi căpşunile rămase.

Tai prăjitura după ce ai răcit-o 3 ore.

 

Tort cu capsuni, lamaie si frisca

Tort_capsuni_lamaie_si_frisca

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.