Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]
Tort de capsuni si migdale – Un deliciu savuros
PrinteazaTort de capsuni si migdale – Un deliciu savuros din: oua, zahar, faina, migdale, budinca de vanilie, lapte, capunsi, frisca.
Ingrediente:
- 4 oua
- 180 g zahar
- 100 g faina
- 400 g migdale macinate
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 600 g capsuni
- 50 g migdale tocate
- 300 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se bat ouăle cu 2 linguri de apă fierbinte şi 120 g zahăr; se înglobează făina şi migdalele măcinate.
Se aşază compoziţia într-o formă de tort unsă (26 cm) şi se coace la cuptor cca 30 min.
Se scoate şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Se prepară o budincă din praful din plic, 60 g zahăr şi lapte, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se curăţă, se taie cuburi şi se înglobează 300 g căpşuni. Blatul se taie pe două niveluri şi în jurul blatului inferior se aşază un inel pentru torturi.
Se aşază budinca pe blat şi se acoperă cu al doilea blat. Tortul se dă la frigider 2 ore.
Restul de căpşuni se taie jumătăţi. Se bate frişca şi se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frişcă.
Restul de frişcă se şpriţează în cercuri pe suprafaţa tortului.
Tortul se decorează cu jumătăţi de căpşuni şi migdale tocate.
Tort de capsuni si migdale
Pofta buna!
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]
Pofta buna!
Vreau si eu din tortul asta