Tort cu capsuni si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, lichior de oua, frisca, zahar vanilat, migdale.
Ingrediente blat:
- 100 g făină
- 50 g unt rece
- 30 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 blat de cumpărat
Ingrediente cremă:
- 200 g gem de căpşuni
- 150 ml lichior de ouă
- 300 ml frişcă
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g migdale tocate
- 150 g căpşuni
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, fulgi de unt, zahăr şi gălbenuş. Se înfăşoară în folie si se dă la rece 60 min.
Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă unsă. Se coace 20 min. la180°C. Se lasă să se răcească.
Se taie blatul de cumpărat pe 2 nivele. Blatul de casă se unge cu 70 g de gem şi se aşază nivelul 1 de blat de cumpărat. Se însiropează cu 75 ml lichior, apoi se unge cu 70 g de gem. Se aşază nivelul 2 de blat şi procesul se repetă.
Se acoperă tortul cu frişcă bătută cu întăritor şi zahăr vanilinat. Se presară migdale şi jumătăţi de căpşuni. Se dă la rece.
Pofta buna!