Tort cu capsuni si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: faina, unt, zahar, oua, gem de capsuni, lichior de oua, frisca, zahar vanilat, migdale.

Ingrediente blat:

  • 100 g făină
  • 50 g unt rece
  • 30 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1 blat de cumpărat

Ingrediente cremă:

  • 200 g gem de căpşuni
  • 150 ml lichior de ouă
  • 300 ml frişcă
  • 1 plic praf întăritor de frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g migdale tocate
  • 150 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, fulgi de unt, zahăr şi gălbenuş. Se înfăşoară în folie si se dă la rece 60 min.

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă unsă. Se coace 20 min. la180°C. Se lasă să se răcească.

Se taie blatul de cumpă­rat pe 2 nivele. Blatul de casă se unge cu 70 g de gem şi se aşază nivelul 1 de blat de cumpărat. Se însiropează cu 75 ml lichior, apoi se unge cu 70 g de gem. Se aşază nivelul 2 de blat şi procesul se repetă.

Se acoperă tortul cu frişcă bătută cu întăritor şi zahăr vanilinat. Se pre­sară migdale şi jumătăţi de căpşuni. Se dă la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.