Tort de capsuni – reteta gustoasa
PrinteazaTort de capsuni din: oua, zahar, faina, praf de copt, zeama de lamaie, unt, faina, capsuni, margarina.
pentru blat:
- 6 oua
- cate 6 linguri zahar si faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
pentru crema:
- 50 g unt
- 40 g faina
- 250 g zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 1/2 kg capsuni
- 250 g margarina
pentru decor:
- capsuni
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile împreună cu zahărul, până când zahărul se topeşte.
Adaugi făina şi praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie, omogenizezi, apoi încorporezi spuma de albuşuri şi amesteci delicat, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 1/2 oră.
Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Pentru sirop, mixezi în blender 1/2 kg căpşuni.
Topeşti untul pe foc mic, apoi adaugi făina, piureul de căpşuni, zahărul şi zea-ma de lămâie. Amesteci energic până se omogenizează şi se îngroaşă crema.
După ce crema cu fructe s-a răcit, freci spumă margarina moale şi încorporezi câte o lingură cu cremă, până înglobezi toată cantitatea.
Tai blatul rece în două foi orizontale şi le umpli cu jumătate din cantitatea de cremă.
Acoperi tortul cu crema rămasă şi decorezi cât mai estetic, după ima-ginaţie, cu fructele rămase, îl consumi după ce l-ai păstrat la rece 2-3 ore.
Tort de capsuni
Pofta buna!