Tort de căpşuni
PrinteazaO reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, rom alb, nuca de cocos si capsuni.
- 110 g unt
- 6 oua
- 250 g zahar
- 170 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
- 30 ml rom alb
- 100 g nuca de cocos rasa
- 200 g capsuni
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o crăti- cioară şi se lasă să se răcorească. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr până se obţine o spumă albă. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi 1 lingură nucă de cocos, amestecând. Se adaugă untul topit şi răcorit şi se înglobează, adăugând şi romul.
Se bat albuşurile cu sare şi se încorporează în aluat, amestecând lent cu mişcări ascendente. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală, se curăţă şi se taie bucăţi căpşunile şi se amestecă împreună cu restul de cocos. Se unge o formă de tort şi se tapetează cu făină.
Se aşază aluatul şi deasupra se pun, delicat, căpşunile. Se coace prăjitura cca 40-45 min. la cuptorul pregătit. Prăjitura se lasă să se răcească în formă, apoi se desprinde cu grijă de pe marginile formei şi se aşază pe un platou; se ornează cu căpşuni proaspete.
Tort de căpşuni
Pofta buna!