Tort de căpşuni

Printeaza

O reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, rom alb, nuca de cocos si capsuni.

Ingrediente:Tort de căpşuni

  • 110 g unt
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 170 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 30 ml rom alb
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 200 g capsuni

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o crăti- cioară şi se lasă să se răcoreas­că. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr până se obţine o spumă albă. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praf de copt şi 1 lingură nucă de cocos, ameste­când. Se adaugă untul topit şi răcorit şi se înglobează, adău­gând şi romul.

Se bat albuşurile cu sare şi se încorporează în aluat, ames­tecând lent cu mişcări ascen­dente. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală, se curăţă şi se taie bucăţi căpşunile şi se amestecă împreună cu restul de cocos. Se unge o formă de tort şi se tapetează cu făină.

Se aşază aluatul şi deasupra se pun, delicat, căpşunile. Se coa­ce prăjitura cca 40-45 min. la cuptorul pregătit. Prăjitura se lasă să se răceas­că în formă, apoi se desprinde cu grijă de pe marginile formei şi se aşază pe un platou; se ornează cu căpşuni proaspete.

Tort de căpşuni

Tort de căpşuni

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.