Tort caramel cu migdale
PrinteazaTort caramel cu migdale din: unt, oua, zahar, miere, frisca, ciocolata, faina, praf de copt, migdale, cacao.
Pentru blat:
- 100 g unt
- 5 ouă
- 165 g zahăr
- 100 g miere
- 180 ml frişca lichidă
- 65 g ciocolată neagră
- 165 g făină
- 10 g praf de copt
- 100 g migdale măcinate
- 25 g cacao
Pentru umplutură:
- 500 g mascarpone
- 200 ml frişca lichidă
- 100 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 100 g zahăr pudră
- 150 ml frişcă lichidă
- 50 g unt sărat
- 2 linguri cafea
Pentru decor:
- bombonele
- macarons
Mod de preparare:
Pentru blat, se topeşte untul şi se amestecă ouăle, zahărul şi mierea până ce se obţine o compoziţie deschisă la culoare. Frişca se fierbe şi se toarnă peste ciocolata neagră, ruptă bucăţi.
După ce se topeşte ciocolata, se adaugă compoziţia cu ouă, se omogenizează şi se pun făina amestecată cu praful de copt, migdalele măcinate şi cacaua.
Se amestecă bine. 2/3 din aluat se va coace într-o tavă şi va constitui baza. Restul se va coace în altă tavă şi va constitui partea de sus a tortului.
Pentru cremă, se mixează toate ingredientele şi se dă crema la rece.
Blatul mai înalt se asază pe platoul de servit, se pune crema şi se aşază blatul mai subţire.
Pentru glazură, se pune zahărul fa topit şi, separat, se încălzeşte frişca. Când zahărul a devenit de culoare brună, se trag deoparte, se pune frişca, se amestecă, se adaugă untul cubuleţe şi cafeaua.
Se amestecă şi se toarnă peste tort.
Se decorează după imaginaţie, cu bombonele şi macarons.
Pofta buna!