Tort caramel

Printeaza

Tort caramel

Ingrediente blat:Tort caramel

  • 1 pahar smîntînă
  • 125 g unt
  • vanilie
  • făină cît cuprinde

 

Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt.

 

Mod de preparare:

Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se fră­mîntă un aluat potrivit de moale.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră, apoi se împarte în nouă bucăţi egale.

Fiecare bucată se întinde cu vergeaua astfel încît să se obţină foi rotunde de mărimea formei de tort de 12 persoane.

Se aşază rînd pe rînd foile în tavă, se înţeapă cu furculiţa şi se coc una cîte una. În acest timp se ard într-o cratiţă mică 150 g zahăr.

Se pun pe foc într-o cratiţă laptele, 150 g zahăr, vanilia (romul) şi untul, se adaugă zahărul ars, se amestecăşi se lasă să dea un clocot.

Cu această compoziţie se ung opt foi. A noua foaie, neunsă, se sfărîmă mărunt şi se presară peste ultima foaie unsă. Acest tort se serveşte a doua zi după ce a fost preparat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.