Tort caramel
PrinteazaTort caramel
- 1 pahar smîntînă
- 125 g unt
- vanilie
- făină cît cuprinde
Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt.
Mod de preparare:
Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se frămîntă un aluat potrivit de moale.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră, apoi se împarte în nouă bucăţi egale.
Fiecare bucată se întinde cu vergeaua astfel încît să se obţină foi rotunde de mărimea formei de tort de 12 persoane.
Se aşază rînd pe rînd foile în tavă, se înţeapă cu furculiţa şi se coc una cîte una. În acest timp se ard într-o cratiţă mică 150 g zahăr.
Se pun pe foc într-o cratiţă laptele, 150 g zahăr, vanilia (romul) şi untul, se adaugă zahărul ars, se amestecăşi se lasă să dea un clocot.
Cu această compoziţie se ung opt foi. A noua foaie, neunsă, se sfărîmă mărunt şi se presară peste ultima foaie unsă. Acest tort se serveşte a doua zi după ce a fost preparat.
Pofta buna!