Tort de casă cu caise

Printeaza

O reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt.

Ingrediente:Tort de casă cu caise

  • 500 g caise
  • 1 ou
  • 70 g zahar pudra
  • 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui
  • 50 ml lichior de oua
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt

 

Mod de preparare:

Se spală cca 300 g caise; se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Dacă se folosesc caise din conservă, se lasă în prealabil să se scurgă. Se încinge cuptorul la 200°C. Se bate oul cu 50 g zahăr pudră; se înglobează uleiul şi lichiorul de ouă, urmate de făina amestecată cu amidon şi praf de copt.

Se aşază într-o formă de tort (0 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se repar­tizează deasupra jumătăţile de caise, cu partea tăiată în sus; se coace la mijlocul cuptorului cca 30-35 min. Se lasă să se răcească. Se taie felii caisele rămase. Se pudrează prăjitura cu 20 g zahăr pudră şi se aşază deasupra caise.

Tort de casă cu caise

Tort de casă cu caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.