Tort de casă cu caise
PrinteazaO reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt.
- 500 g caise
- 1 ou
- 70 g zahar pudra
- 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui
- 50 ml lichior de oua
- 50 g faina
- 50 g amidon
- 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se spală cca 300 g caise; se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Dacă se folosesc caise din conservă, se lasă în prealabil să se scurgă. Se încinge cuptorul la 200°C. Se bate oul cu 50 g zahăr pudră; se înglobează uleiul şi lichiorul de ouă, urmate de făina amestecată cu amidon şi praf de copt.
Se aşază într-o formă de tort (0 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Se repartizează deasupra jumătăţile de caise, cu partea tăiată în sus; se coace la mijlocul cuptorului cca 30-35 min. Se lasă să se răcească. Se taie felii caisele rămase. Se pudrează prăjitura cu 20 g zahăr pudră şi se aşază deasupra caise.
Tort de casă cu caise
Pofta buna!