Universul Uleiurilor: De la Uleiurile Vegetale și Animale la Utilizările lor în Bucătărie, Sănătate și Frumusețe. Uleiurile, indiferent de tip, joacă un rol esențial în bucătărie și în numeroase alte domenii, de la cosmetice la medicină. Acest articol explorează diferite tipuri de uleiuri, utilizările lor, beneficiile pentru sănătate și cum să le alegem și să […]
Tort cu castane si ananas
PrinteazaTort cu castane si ananas din: compot de ananas, smantana, oua, gelatina, zahar pudra, rom, piscoturi, piure de castane, fructe confiate.
Ingrediente:
- 1 cutie de compot de ananas cuburi
- 25 cl de smantana lichida
- 2 albusuri
- 4 foi de gelatina
- 2 linguri de zahar pudra
- 5 cl de rom
- 15 piscoturi de sampanie
- 150 g de piure de castane
- 6 fructe confiate
Mod de preparare:
Tort cu castane si ananas: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Incalzesti doua linguri de piure de castane intr-o cratita si adaugi gelatina presata de apa in care a stat la inmuiat.
Versi totul intr-un castron, adaugi restul piureului de castane si amesteci pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Bati smantana bine si apoi in ea pui zaharul pudra.
Torni cu grija smantana batuta in piureul de castane. Bati albusurile bine si le incorporezi si pe ele in compozitie.
Scurgi ananasul si pastrezi siropul si cateva fiucte pentru decor. Restul le pui in spuma de castane. Pui romul si siropul de ananas intr-o farfurie adanca.
Tapetezi o forma de budinca cu film alimentar. Inmoi usor piscoturile in amestecul de rom si sirop si garnisesti cu ele pereti formei, asezandu-le vertical.
Torni spuma de castane cu ananas in forma pe care o bati usor pe blatul de lucru.
Dai la rece pentru cel putin 3 ore. In momentul servirii, scoti budinca pe o farfurie si o decorezi cu ananas si fructe confiate.
Pofta buna!