Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)

Printeaza

O reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare, sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie.

Ingrediente:Tort Catifea Rosie

  • cateva inimioare de jeleu (optional)

pentru blaturi:

  • 250 g de unt, cu ceva in plus pentru uns
  • 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati mari
  • 500 g faina
  • 500 g zahar fin
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 200 g iaurt natural
  • 400 g sfecla fiarta, in suc propriu (nu in otet)
  • 4 linguri colorant alimentar, in suc proprou (optional)

pentru crema:

  • 200 g crema de branza
  • 250 g de unt moale
  • 200 g de zahar pudra, cernut
  • 2 lingurite extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se prepară prima tranşă de blaturi: se unge cu unt şi se tapetează două forme de tort cu diametrul de 20 cm. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt şi de ciocolată într-o tigaie.

Se amestecă jumătate din cantitatea de făină, de zahăr, de cacao, de bicarbonat şi un sfert de linguriţă de sare într-un bol mare.

Se amestecă un ou cu jumătate din cantitatea de iaurt şi sfeclă într-un robot de bucătărie sau un blender, până se obţine o compoziţie fină pe cât posibil. Se pune apa la fiert.

Se răstoarnă amestecul de sfeclă în bolul cu ingredientele uscate, se adaugă compoziţia de ciocolată şi 150ml de apă fiartă, apoi se amestecă până se omogenizează.

Se adaugă jumătate din cantitatea de colorant alimentar, dacă se foloseşte, şi se împarte amestecul la cele două tăvi.

Se coace 25 de minute, până ce scobitoarea cu care se testează centrul tartelor iese curată. Se lasă blaturile pe un grătar de sârmă să se răcească complet.

Se repetă paşii 1 şi 2 pentru preapararea a încă două blaturi sau, dacă eşti suficient de norocoasă să ai patru forme cu diametrul de 20cm, se pot coace toate blaturile în acelaşi timp.

Pentru cremă, se încălzesc puţin brânza şi untul, apoi se adaugă amestecând zahărul pudră şi vanilia. Se foloseşte un pic de cremă pentru a lipi blaturile reci între ele, apoi se întinde restul pe toată suprafaţa tortului şi se ornează cu dulciuri, după preferinţe.

Se depozitează prăjitura la rece (nu la frigider) ca să se stabilizeze un pic înainte da a o servi.

Tort Catifea Rosie

Tort Catifea Rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.