Tort cheesecake
PrinteazaTort cheesecake din: pesmet, unt, zahar, scortisoara, gem, cremă de brânză, oua, lamaie, smantana.
Blatul:
- 450 g pesmet
- 150 g unt moale
- 120 g zahăr
- 10 g scorţişoară
- 1 lingură gem
Crema:
- 900 g cremă de brânză
- 5 ouă
- sucul şi răzătura de la 1 lămâie
- 200 g zahăr
Topping:
- 280 g smântână acră 20% grăsime
- 70 g zahăr
- 20 g suc de lămâie
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pentru blat într-un bol şi se amestecă cu o spatulă; se toarnă într-o formă de tort (0 24 cm şi 5 cm înălţime), apoi se lasă la răcit în frigider 15 minute.
Pentru cremă, tot într-un bol, se amestecă toate ingredientele, iar când compoziţia este fluidă, se toarnă peste blat. Se coace o oră la 145°, după care se adaugă topping-ul şi se mai coace 10 minute la 155°.
Se decorează cu fructe de sezon.
Pofta buna!