Tort cu ciocolata alba si fructe
PrinteazaTort cu ciocolata alba si fructe din: unt, zahar, oua, vanilie, faina, praf de copt, zahar pudra, branza de vaci, zmeura, colorant, gem de zmeura, ciocolata alba.
Pentru blat:
- 225 g unt, înmuiat
- 225 g zahăr tos
- 4 ouă, bătute
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 125 g făină
- 100 g făină integrală
- 2 linguriţe praf de copt
Pentru crema de zmeură:
- 150 g unt, înmuiat
- 700 g zahăr pudră, cernut
- 300 g brânză de vaci cremă
- 10 g zmeură congelată, zdrobită
- câteva picături colorant alimentar roz
Pentru ornat:
- 1 lingură gem de zmeură
- 150 g zmeură, plus 300 g pentru ornat
- 300 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/160 C. Unge cu unt şi tapeteazâ cu hârtie de copt 2 forme rotunde de 16 cm. Cu ajutorul telului electric combină untul cu zahărul, până când amestecul devine pufos. încorporează pe rând ouăle, apoi vanilia.
Cu mişcări delicate de jos în sus încorporează făina şi praful de copt şi apoi porţionează în forme. Dă la cuptor 25-30 min, până când hiaturile devin elastice. Lasă să se răcească în forme 10 min şi apoi pune pe grătarul metalic să se răcească complet.
Pentru a prepara crema, combină untul cu jumătate de zahăr pudră, adaugă brânza de vaci, zahărul pudră rămas, zmeura congelată, colorantul roz şi combină pentru a se omogeniza.
Aşază o folie de aluminiu şi deasupra o foaie de hârtie de copt, răsuceşte colţurile ca să modelezi o formă dreptunghiulară de circa 20 x 28 cm. Topeşte ciocolata la bain mărie, toarnă în formă, nivelează suprafaţa şi dă la rece până când se întăreşte. Cu lama cuţitului înmuiată în apă fierbinte taie dreptunghiuri isoscele înalte.
Unge blaturile cu gem, aşază deasupra o treime din cremă şi 150 g zmeură. Glosează tortul cu crema rămasă şi ornează cu ciocolata şi fructele deasupra.
Pofta buna!