Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ciocolata alba, cu para aromate si crema de branza din: unt, biscuiti, cacao, ciocolata alba, intaritor pentru frisca, branza de vaci, lapte, zahar, para si vin rosu.
blat:
- 175 g unt
- 200 g biscuiti
- 2 linguri cacao
crema si ornat:
- 250 g ciocolata alba
- 200 ml frisca
- 3 plicuri praf intaritor de frisca
- 500 g branza de vaci
- 150 g lapte
- 80 g zahar
- 1 para
- 200 ml vin rosu
Mod de preparare:
Se topeşte untul. Se adaugă biscuiţii zdrobiţi şi praful de cacao şi se înglobează – dacă se obţine o compoziţie prea tare, se mai adaugă puţin unt. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm) şi se încrustează compoziţia (inclusiv pe margini), pe post de blat. Se dă la frigider 1 oră.
Pentru cremă, se topeşte ciocolata albă la bain-marie; se pune deoparte şi se lasă să se răcorească. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează în ciocolata topită (care trebuie să fie încă fluidă). Se amestecă.brânza de vaci cu iaurt şi 50 g zahăr şi se încorporează compoziţia de ciocolată albă. Se aşază în formă, se nivelează şi se dă la frigider cel puţin 2 ore.
Se decojeşte para (fără să i se îndepărteze codiţa), apoi se taie în jumătăţi, se curăţă de cotor. Se dă în clocot vinul roşu cu 2 linguri de zahăr; se adaugă jumătăţile de pară şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 60 min., întorcându-se din când în când.
Se desprinde tortul din formă. Se lasă să se scurgă jumătăţile de pere, apoi se crestează felii subţiri, sub formă de evantai şi aşază pe tort. Se decorează cu ciocolată albă rasă şi frunze de mentă sau lămâiţă.
Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză
Pofta buna!