Tort cu ciocolata alba si zmeura

Printeaza

Tort cu ciocolata alba si zmeura din: oua, zahar, faina, sare, ciocolata neagra, smantana, zahar vanilat, intaritor pentru frisca, ciocolata alba si zmeura.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_alba_si_zmeura

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • sare
  • 50 g ciocolata neagra

pentru crema:

  • 400 ml smantana dulce
  • 1 zahar vanilat
  • 2 pliculete cu intaritor de frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g gem de zmeura

pentru decor:

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bate spumă albuşurile cu zahărul, încorporează gălbenuşurile unul câte unul, apoi presară făina proaspăt cernută cu un praf de sare.

Adaugă ciocolata neagră tăiată în cubuleţe sau dată pe râzătoare, Toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină.

Coace la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.

Separat, mixează smântână dulce cu zahărul vanilat şl întăritorul de frişca, până ce obţii o cremă fină, încorporează ciocolata albă topită şi răcită.

După ce s-a răcorit blatul de tort, scoate-l cu grijă din formă pe un platou. Taie blatul în trei folosind un cuţit ascuţit, cu lamă lată.

Urmează partea cea mai atractivă: asamblarea.

Unge primul blat cu gem de zmeură, pune un strat de cremă de smântână. Acoperă cu al doilea blat şi unge-l cu gem, apoi cu cremă de smântână.

La final, aşază ultimul blat şi îmbracă tortul în restul de cremă.

Topeşte ciocolata la bain-marie şl întinde-o în strat subţire pe un blat de lucru.

Lasă la răcit şi, cu ajuto­rul unei spatule din metal, împinge uşor ciocolata, încet-încet, ea începe să se ruleze.

Aşază rulourile pe margine, de jur împrejur, iar deasupra pune zmeură. Lasă-l la rece 2-3 ore.

 

Tort cu ciocolata alba si zmeura

Tort_cu_ciocolata_alba_si_zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.