Tort cu ciocolată albă

Printeaza

O reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe.

Ingrediente:Tort cu ciocolată albă

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 500-600 ml apa

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • fructe la alegere: portocale, ananas, struguri, banane, kiwi

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, pui za­hărul şi baţi în continuare până de­vine o bezea. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu praful de copt. Pui amestecul peste albuşuri, adaugi şi făina în ploaie şi amesteci de jos în sus cu o lingură de lemn. Coci blatul timp de 40 de minute.

Pregăteşti crema:

Baţi bine frişca, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi încoprorezi frişca, amestecând bine. Cu siropul pre­gătit din zahăr şi apă, însiropezi blatul, care a fost tăiat în trei felii, însiropezi prima felie, pui aproape jumătate din cremă, aşezi fructele care au fost tocate mărunt, pui şi a doua felie, însiropezi şi pui din nou cremă şi fructe. Opreşti puţină cre­mă pentru îmbrăcat tortul. Ornezi tortul cu fructe.

Tort cu ciocolată albă

Tort cu ciocolată albă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.