Tort cu ciocolată albă
PrinteazaO reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe.
- 9 oua
- 9 linguri de zahar
- 9 linguri de faina
- 1 esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
pentru sirop:
- 200 g zahar
- 500-600 ml apa
pentru crema:
- 500 ml frisca lichida
- 250 g ciocolata alba
- fructe la alegere: portocale, ananas, struguri, banane, kiwi
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, pui zahărul şi baţi în continuare până devine o bezea. Freci gălbenuşurile cu un praf de sare şi cu praful de copt. Pui amestecul peste albuşuri, adaugi şi făina în ploaie şi amesteci de jos în sus cu o lingură de lemn. Coci blatul timp de 40 de minute.
Pregăteşti crema:
Baţi bine frişca, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi încoprorezi frişca, amestecând bine. Cu siropul pregătit din zahăr şi apă, însiropezi blatul, care a fost tăiat în trei felii, însiropezi prima felie, pui aproape jumătate din cremă, aşezi fructele care au fost tocate mărunt, pui şi a doua felie, însiropezi şi pui din nou cremă şi fructe. Opreşti puţină cremă pentru îmbrăcat tortul. Ornezi tortul cu fructe.
Tort cu ciocolată albă
Pofta buna!