Tort cu ciocolata si amaretto
PrinteazaO reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto, oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, pentru a vă bucura din plin de savoarea lui.
- unt moale, pentru uns
- 350 g de ciocolată amăruie (aproximativ 60% cacao)
- 6 linguri de amaretto di Saronno
- 4 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri
- 50 g de biscuiţi amaretti, pisaţi mărunt
- 200 g de zahăr tos
- pudră de cacao, pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz). Ungeţi o formă de tort rotundă, de 20 cm, cu fund detaşabil, şi tapetaţi-o cu hârtie pergament.
Rupeţi ciocolata bucăţi, puneţi-o într-un bol termorezistent şi aşezaţi bolul deasupra unei oale cu apă ce fierbe la foc mic. Când începe să se topească, adăugaţi lichiorul. Când ciocolata s-a topit complet şi a devenit cremoasă, luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o deoparte să se răcească.
Bateţi gălbenuşurile într-un bol mare, până când se omogenizează şi se îngroaşă. Amestecaţi biscuiţii amaretti în compoziţie, apoi adăugaţi gălbenuşurile.
In alt bol curat, bateţi albuşurile cu un tel electric, până obţineţi o spumă. Acum adăugaţi zahărul tos, câte o lingură o dată, până când spuma devine asemenea compoziţiei de bezele, lucioasă şi solidă. Adăugaţi albuşurile în amestecul de ciocolată, în trei etape.
In forma pregătită, aşezaţi cu o lingură amestecul şi neteziţi uşor suprafaţa. Daţi la cuptor 35-40 de minute, până când tortul a crescut şi a căpătat o crustă. Suprafaţa poate avea fisuri, însă partea dinăuntru trebuie să fie omogenă şi moale. închideţi cuptorul şi lăsaţi tortul înăuntru, ca să se răcească treptat, timp de cel puţin o oră.
Scoateţi tortul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească bine înainte de a-l scoate din formă. Mutaţi-l pe un platou mare şi pudraţi-l cu cacao. Serviţi-l tăiat felii, cu frişca slabă sau cu mascarpone.
Tort cu ciocolata si amaretto
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort amaretto