Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]
Tort cu ciocolată amăruie
PrinteazaTort cu ciocolată amăruie din: faina, zahar, cacao, oua, lapte, ulei, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat, ciocolata neagra, frisca lichida.
pentru aluat:
- 225 g faina
- 350 g zahar
- 85 g cacao
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1 1/2 lingurite bicarbonat
pentru crema:
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pun în mixer toate ingredientele în afară de apa clocotită.
Se mixează 10 minute pentru a obţine un amestec spumos. Se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 25 de minute.
Pentru cremă, se pun într-un vas, pe foc, ambele ingrediente până ce se topeşte ciocolata.
Apoi, se trage vasul de pe foc şi se amestecă până ce se obţine o cremă fină care se dă la rece pentru 2 ore.
Se taie blatul şi se reasamblează cu cremă. Apoi, pentru final, se aşază pe un grătar montat deasupra unui lighean şi se toarnă restul cremei încălzită puţin pentru a deveni fluidă.
Se lasă să se răcorească şi se dă la rece pentru 4 ore.
Tort cu ciocolată amăruie
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu fructe de padure si ciocolata
Pofta buna!