Ceai cu bergamotă și miere – o băutură aromatică și reconfortantă, perfectă pentru momentele de relaxare sau pentru a te încălzi într-o zi răcoroasă. Această rețetă combină delicatețea ceaiului cu aroma distinctivă a bergamotei și dulceața naturală a mierii, rezultând o băutură echilibrată și plină de beneficii pentru sănătate. Prepararea ceaiului cu bergamotă și miere […]
Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea
PrinteazaTort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea
blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 4 linguri faina
- 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet
Mod de preparare:
Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt stins. Arome se pot pune dupa preferinta, vanilie sau rom.
Toate ingredientele se bat cu telul sau mixerul. Se toarna intr-o cratita potrivita ca marime unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit.
crema:
- 1 pachet unt (nu margarina)
- 5 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 2 oua
- vanilie sau rom (esenta), dupa preferinta
Mod de preparare:
freaca untul cu mixerul pana ce iese apa din el, dupa care se adauga zaharul si se freaca pana cand se topeste.
adauga galbenusurile, cacaoa, aromele si la sfarsit albusurile batute spuma. Se da la rece pentru 1-2 ore.
Siropul:
- 400-500 ml apa
- 3 lingurite cafea
- 10 lingurite zahar
- rom
face o cafea slaba si dulce care se Iasa sa se raceasca si dupa aceea cu ea se insiropeaza blatul. Blatul dupa ce s-a racit se taie in trei parti, care se insiropeaza.
pune peste fiecare felie de blat crema, in care se pot adauga, dupa preferinta, stafide (inmuiate in rom 2-3 ore) sau alune macinate. Se poate orna cu frisca.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- insiropare tort
- sirop pentru tort
De Sarbatori o sa fac un tort cu ciocolata.