Tort de ciocolata cu bombonele

Printeaza

Tort de ciocolata cu bombonele din: zahar pudra, oua, zahar vanilinat, faina, amidon, cacao, rom, frisca, unt, ciocolata neagra, bombonele.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_bombonele

pentru aluat:

  • 250 g zahar pudra
  • 7 oua
  • un plic zahar vanilinat
  • 90 g faina
  • 90 g amidon
  • 2 linguri cacao
  • cateva picaturi rom

pentru umplutura:

  • 400 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 230 g unt
  • 400 g ciocolata neagra
  • 80 g zahar

pentru servit:

  • 50 g ciocolata neagra
  • bombonele, dupa gust

 

Mod de preparare:

Pentru aluat se bat gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc, apoi se adaugă zahărul vanilinat, făina, cacaua, esenţa de rom şi amidonul.

Se bat albuşurile spumă şi se pun în amestecul cu făină. Se împarte aluatul în două şi se coace fiecare foaie câte 20 de minute în forma de tort uşor unsă.

Frişca se bate şi se aşază între cele două foi, având grijă să rămână şi pentru exterior.

Se pun toate ingredientele pentru glazură într-o cratiţă pe foc şi tortul se aşază pe platoul de servit.

Se toarnă glazura si, după ce se răcoreşte, se dă o oră la frigider.

Se serveşte cu ciocolată rasă şi bombonele pe deasupra.

Tort de ciocolata cu bombonele

Tort_de_ciocolata_cu_bombonele

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu pricomigdale si ciocolata

Tort cu pricomigdale si ciocolata

Tort cu pricomigdale si ciocolata din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao Pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.