Tort cu pricomigdale si ciocolata din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao Pentru […]
Tort de ciocolata cu bombonele
PrinteazaTort de ciocolata cu bombonele din: zahar pudra, oua, zahar vanilinat, faina, amidon, cacao, rom, frisca, unt, ciocolata neagra, bombonele.
pentru aluat:
- 250 g zahar pudra
- 7 oua
- un plic zahar vanilinat
- 90 g faina
- 90 g amidon
- 2 linguri cacao
- cateva picaturi rom
pentru umplutura:
- 400 ml frisca lichida
pentru decor:
- 230 g unt
- 400 g ciocolata neagra
- 80 g zahar
pentru servit:
- 50 g ciocolata neagra
- bombonele, dupa gust
Mod de preparare:
Pentru aluat se bat gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc, apoi se adaugă zahărul vanilinat, făina, cacaua, esenţa de rom şi amidonul.
Se bat albuşurile spumă şi se pun în amestecul cu făină. Se împarte aluatul în două şi se coace fiecare foaie câte 20 de minute în forma de tort uşor unsă.
Frişca se bate şi se aşază între cele două foi, având grijă să rămână şi pentru exterior.
Se pun toate ingredientele pentru glazură într-o cratiţă pe foc şi tortul se aşază pe platoul de servit.
Se toarnă glazura si, după ce se răcoreşte, se dă o oră la frigider.
Se serveşte cu ciocolată rasă şi bombonele pe deasupra.
Tort de ciocolata cu bombonele
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu pricomigdale si ciocolata
Pofta buna!