Tort de ciocolată, cafea şi fistic
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos, migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress, fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie.
- 3 albusuri si 3 oua
- 200 g zahar tos
- 100 g migdale, macinate
- 100 g zahar pudra
- 50 g unt, topit
- 25 g faina integrala
- 1 lingura cacao
- 1 lingura cafea espresso, amestecata cu 1 lingura apa fierbinte
pentru crema de unt:
- 60 g fistic
- 125 g zahar pudra
- 250 g unt inmuiat la temperatura camerei
- 1 lingura cafea espresso, amestecata cu 1 lingura apa fierbinte
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri gem de caise
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g zahar tos
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la semnul 7/220°C. Unge şi tapetează cu făină două forme rotunde de blat de 18 cm. Bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul, continuă să baţi până când acesta se topeşte.
Bate ouăle cu zahărul şi migdalele până când îşi dublează volumul. încorporează untul topit şi făina şi apoi împarte compoziţia în două boluri în cantităţi egale. Adaugă într-un bol cacaoa si în celalalt bol adaugă cafeaua. împarte albuşurile bătute spumă în părţi egale în cele două boluri şi încorporează cu mişcări delicate.
Toarnă compoziţiile în cele două forme pregătite şi dă la cuptor 10-12 minute şi apoi taie fiecare blat în două foi egale. Mărunţeşte fisticul în tocătorul electric cu 2 linguri apă şi apoi adaugă 50g zahăr pudră şi 150 g unt. Vei obţine crema de fistic. Bate cele 100 g de unt’rămas cu zahărul pudră, cafeaua şi vanilia până când obţii o cremă omogenă.
Unge prima foaie de blat cu jumătate din crema de fistic, aşază a doua foaie de blat de cafea şi unge cu cremă de cafea; repetă procedeul cu foile şi crema rămase. Unge foaia de deasupra cu gem cald de caise.
Glaseaza cu ciocolata topita amestecată cu zahărul tos şi 50 ml apă caldă.
Tort de ciocolată, cafea şi fistic
Pofta buna!