Tort cu ciocolata si caise

Printeaza

Tort cu ciocolata si caiseO retete de tort si caise cu oua, zahar tos, faina, zahar vanilinat, praf de copt, sare, ciocolata neagra, frisca, caise, fulge de cocs, ciocolata, unt si nuca macinata

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 250 g făină
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • praf de copt
  • 75 ml apă
  • sare
  • 300 g ciocolată neagră
  • 350 ml frişcă
  • 300 g caise
  • 100 g fulgi de cocos
  • decor din ciocolată
  • 50 g unt
  • nucă măcinată

 

Mod de preparare:

Frişca lichidă se pune la fiert la baiin-marie. Când a început să clocotească, se adaugă ciocolata bucăţele. Se amestecă, se topeşte ciocolalta, apoi se lasă la răcit. Intr-un castron se pun albuşurile, un praf de sare şi se mixează.

Gălbenuşurile se amestecă împreună cu 150 g zahăr tos şi se mixează până când îşi dublează volumul. Apa se adaugă treptat în compo­ziţia de gălbenuşuri, ca să nu se taie. Se toarnă albuşurile peste amestec, se adaugă făina, zahărul vanilinat, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi se mixează.

Se pune compoziţia într-o tavă tapetată Cu unt şi făină, se pune în cuptor şi se coace 3045 de minute la foc mediu. Când s-a răcit, se scoate din formă, se taie în două foi, se unge cu crema amestecată cu fulgii de cocos şi se presară felii de caise călite puţin într-o cratiţă cu restul de zahăr şi 50 g unt.

Se pune deasupra cealaltă foa­ie, se unge cu cremă, se deco­rează cu felii de caise şi biluţe de ciocolată. Se pot inlocui fulgii de cocos cu nuca macinata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.