Tort cu ciocolata si capsune
PrinteazaTort cu ciocolata si capsune din: oua, zahar, sare, amidon, faina, praf de copt, gelatina, arahide, crema de ciocolata, unt, capsune, frisca.
- 4 oua
- 150 g zahar
- 1 praf de sare
- 75 g amidon
- 75 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 3 foite gelatina
- 100 g arahide tocate
- 400 g crema de ciocolata
- 250 g unt
- 750 g capsune
- 200 g frisca
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul. Bateţi albuşurile cu sarea şi încorporaţi-le în gălbenuşuri. Amestecaţi amidonul, făina şi praful de copt. încorporaţi-le în spuma de ou.
Aşezaţi aluatul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l cca. 40 min., lăsaţi-l să se răcească. 2 înmuiaţi gelatina. Prăjiţi arahidele fără adaos de grăsime. Amestecaţi-le cu jumătate din crema de ciocolată şi cu 2 linguri de unt.
Topiţi restul cremei de ciocolată şi untul. Stoarceţi gelatina, încorporaţi-o în cremă, lăsaţi-o cca.15 min. la rece. Tăiaţi blatul în două pe orizontală. întindeţi crema de ciocolată cu arahide pe primul blat, acoperiţi-l cu al doilea şi închideţi-l într-un inel de tort.
Tăiaţi în patru 500 g de căpşune. Bateţi frişca, amestecaţi-o cu căpşunele tăiate şi încorporaţi-o în 3/4 din crema de ciocolată. Intindeţi-o peste tort şi lăsaţi-l 2 ore la rece. Ornaţi tortul cu restul cremei şi căpşunele.
Tort cu ciocolata si capsune
Pofta buna!