Tort cu ciocolata si capsune

Printeaza

Tort cu ciocolata si capsune din: oua, zahar, sare, amidon, faina, praf de copt, gelatina, arahide, crema de ciocolata, unt, capsune, frisca.

Ingrediente:Tort_cu_ciocolata_si_capsune

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 75 g amidon
  • 75 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 foite gelatina
  • 100 g arahide tocate
  • 400 g crema de ciocolata
  • 250 g unt
  • 750 g capsune
  • 200 g frisca

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul. Bateţi albuşurile cu sarea şi încorporaţi-le în gălbenuşuri. Amestecaţi amidonul, făina şi praful de copt. încorporaţi-le în spuma de ou.

Aşezaţi aluatul într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, coaceţi-l cca. 40 min., lăsaţi-l să se răcească. 2 înmuiaţi gelatina. Prăjiţi arahidele fără adaos de grăsime. Amestecaţi-le cu jumătate din crema de ciocolată şi cu 2 linguri de unt.

Topiţi restul cremei de ciocolată şi untul. Stoarceţi gelatina, încorporaţi-o în cremă, lăsaţi-o cca.15 min. la rece. Tăiaţi blatul în două pe orizontală. întindeţi crema de ciocolată cu arahide pe primul blat, acope­riţi-l cu al doilea şi închideţi-l într-un inel de tort.

Tăiaţi în patru 500 g de căpşune. Bateţi frişca, amestecaţi-o cu căpşunele tăiate şi încorporaţi-o în 3/4 din crema de ciocolată. Intindeţi-o peste tort şi lăsaţi-l 2 ore la rece. Ornaţi tortul cu restul cremei şi căpşunele.

Tort cu ciocolata si capsune

Tort_cu_ciocolata_si_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.