Tort de ciocolată si capsuni
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata si capsuni din: ciocolata amaruie, oua, zahar, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, migdale, gem de caise, ciocolata cu lapte si capsuni.
- 250 g ciocolata amaruie
- 7 oua
- 275 g zahar
- 200 g unt moale
- 150 g zahar pudra
- 150 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 60 g migdale amcinate
- 150 g gem de caise
- 75 g ciocolata cu lapte
- 250 g capsuni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se topeşte la bain-marie 175 g ciocolată amăruie. Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu 125 g zahăr. Se bate untul cu zahăr pudră şi se înglobează ciocolata fluidă; apoi, pe rând, gălbenuşurile. Se aşază deasupra albuşul, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi migdale; se omogenizează.
Aluatul se aşază într-o formă de tort (0 24) 24 cm) unsă şi se coace 50-60 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Se taie blatul pe 2 niveluri, care se reasamblează cu gem. Se toacă ciocolata cu lapte şi 75 g ciocolată amăruie. Se dau în fiert 100 ml apă cu 150 g zahăr şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min., amestecând.
Se adaugă ciocolata şi se lasă să se topească. Se ia de pe foc glazura şi se lasă să se răcorească, amestecând. Imediat ce începe să se întărească, se toarnă peste tort. Se lasă să se întărească şi se decorează cu căpşuni. Se serveşte cu frişcă.
Tort de ciocolată si capsuni
Pofta buna!