Tort cu ciocolata si caramel
PrinteazaTort cu ciocolata si caramel din: unt, zahar, faina, migdale, praf de copt, oua, iaurt, pudra de cacao, vanilie, caramel, ciocolata, smantana.
Ingrediente:
blatul de ciocolata si vanilie:
- 225 g de unt foarte moale, plus extra pentru uns
- 225 g de zahăr fin
- 175 g de făină
- 85 g de migdale măcinate
- 2 linguriţe praf de copt
- 3 ouă
- 150 ml de iaurt natural
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 5 linguri pudră de cacao
Pentru blatul de caramel:
- 225 g de unt foarte moale, plus extra pentru ungere
- 175 g de zahăr brun deschis la culoare
- 50 g de zahăr brun închis la culoare
- 175 g de făină
- 85 g de migdale măcinate
- 2 linguriţe praf de copt
- 3 ouă
- 150 ml de iaurt natural
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 lingură de cacao
decor:
- 1 cutie de 400 g de caramel
- 140 g de ciocolată neagră
- 140 g de ciocolată cu lapte
- 300 ml de smântână dulce
Mod de preparare:
Tort cu ciocolata si caramel: încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung şi se tapetează cu hârtie de copt două forme de tort cu diametrul de 20cm.
Pentru blatul de vanilie si ciocolată, se amestecă toate ingredientele cu un mixer, cu excepţia pudrei de cacao.
scoate jumătate din amestec într-un alt vas şi se încorporează cacaua.
pun amestecurile în tăvi şi se coc 20-25 de minute până când un beţişor înfipt în centrul aluatului iese curat.
repetă primul pas pentru blatul de caramel şi caramel cu ciocolată, din nou lăsând cacaua apoi împărţind amestecul în două şi amestecând cacaua într-una dintre cele două jumătcţi. Se coc la fel ca mai sus.
In timp ce se răcesc blaturile, se topesc împreună ciocolata neagră şi ciocolata cu lapte într-un vas aşezat deasupra unei cratiţe cu apă ce fierbe la foc mic.
ia de pe foc se încorporează smântână şi se răceşte până când se poate întinde.
După ce se răcesc blaturile, se întinde o treime din caramel peste blatul de vanilie şi se aşază deasupra blatul de caramel.
întinde o altă treime de caramel şi se aşază blatul de caramel cu ciocolată, apoi se întinde ultima treime de caramel şi se aşază blatul de ciocolată.
Se întinde glazura de ciocolată peste întreg tortul şi se serveşte. Se poate păstra la răcoare, într-un recipent etanş, până la 3 zile.
Pofta buna!