Tort de ciocolata cu ceai

Printeaza

Tort de ciocolata cu ceai din: ceai, lapte, ciocolata, unt, migdale, oua, zahar, cacao, frisca.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_ceai

  • 2 pliculeţe de ceai
  • 100 ml lapte
  • 150 g ciocolată neagră (de menaj)
  • 200 g unt
  • 140 g migdale măcinate
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • un vârf de cuţit de sare
  • cacao (pentru decorat)
  • frişcă (pentru decorat)

 

Mod de preparare:

Pui ciocolata, untul şi un vârf de cuţit de sare într-o farfurie de metal, pe care o aşezi apoi pe o cratiţă cu apă, la bain-marie.

Amesteci constant, ca să se omogenizeze. In câteva minute se topeşte.

Separi gălbenuşurile de albuşuri, tai pliculeţele de ceai şi pui conţinutul într-o cană cu lapte fierbinte. Macini migdalele.

Ungi tava şi pui hârtie de copt, având grijă ca hârtia să fie cu vreo 3 cm mai înaltă decât tava, pentru că blatul se va umfla.

Ciocolata topită o amesteci cu migdalele măcinate, gălbenuşurile şi laptele amestecat cu ceaiul scos din pliculeţe.

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul pudră, apoi le mai baţi împreună, până se întăresc albuşurile şi le adaugi în amestec.

Torni totul într-o tavă şi o dai la cuptor vreo 30 de minute (la foc mediu).

Până se răceşte blatul, baţi frişca folosind mixerul (poţi folosi şi frişcă gata făcută, din tub). Când este complet rece, pudrezi tortul cu cacao şi îl ornezi cu frişcă.

Tort de ciocolata cu ceai

Tort_de_ciocolata_cu_ceai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.