Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]
Tort cu ciocolata si cirese
PrinteazaTort cu ciocolata si cirese din: oua, zahar, faina, cacao, unt, zahar, lichio de cirese, frisca, cirese in alcool, zahar, zahar vanilat, sirop de cirese, ciocolata neagra si crema de branza.
blatul:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 100 g faina
- 100 g cacao
- 250 g unt
siropul:
- 250 g zahar
- 250 ml apa
- 50 ml lichior de cirese
ornare:
- 80 ml frisca
- 500 g cirese in alcool
- 80 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 170 ml sirop de cirese
- 100 g ciocolata neagra
- 200 g crema de branza
Mod de preparare:
Bateţi ouălele cu zahărul până la omogenizare. Incorporaţi făina şi cacaoa, apoi 150g unt topit.
Amestecaţi bine. Ungeţi cu restul de unt 3 forme rotunde, împărţiţi compoziţia egal în cele 3 forme şi coaceţi 3 blaturi, la foc potrivit.
Scoateţi din tavi si lasati sa se raceasca.
Pregătiţi siropul amestecând ingredientele şi fierbând 10 minute.
Puneţi un blat pe un platou, stropiţi cu sirop rece şi apoi puneţi un strat de frişca amestecată cu zahăr.
Pe stratul de frişca aşezaţi cireşe, fără sâmburi. Deasupra cireşelor puneţi un alt strat de frişca şi apoi al doilea blat.
Repetati şi pentru blatul următor. Blatul de deasupra se îmbracă în frişcă amestecată cu crema de brânză.
Puneţi tortul la rece pentru o jumătate de oră. Intre timp, fierbeţi ciocolata în siropul de cireşe până se îngroaşă.
Cu o linguriţă ornati tortul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză
Pofta buna!