Tort cu ciocolata si crema caramel
PrinteazaTort cu ciocolata si crema caramel din: oua, zahar, faina, cacao, scortisoara, praf de copt, lapte, frisca, cirese, ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 120 g zahăr
- 150 g făină
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
Pentru cremă:
- 1 plic praf de budincă cu gust caramel
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 300 ml frişcă
Pentru ornat:
- ciocolată răzuită
- cireşe confiate
- 50 g ciocolată amăruie
Mod de preparare:
Pentru blat se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu 3 linguri de apă, se adaugă treptat zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile şi făina amestecată cu cacaua, scorţişoara, praful de copt şi un praf de sare.
Compoziţia se nivelează într-o formă de tort cu diametrul de 28 cm, tapetată cu hărtie de copt şi se coace 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Blatul răcit se taie în trei foi.
Praful de budincă şi zahărul se fierb în lapte, se acoperă cu folie şi se lasă la răcit. Se bate frişca şi se încorporează treptatibudinca, se mai bate 1-2 minute cu mixerul de mănă.
Crema se împarte în patru părţi, cu trei se umplu foile, iar cu crema rămasă se îmbracă tortul. Se pune la rece.
Se topeşte ciocolata pe aburi şi se întinde pe hărtie de copt. Se lasă puţin să se intărească, apoi se decupează cu formă de stea.
Tortul se ornează cu ciocolată rasă, cu cireşe confiate şi cu steluţe.
Tort cu ciocolata si crema caramel
Pofta buna!