Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]
Tort de ciocolata cu esenta de rom
PrinteazaTort de ciocolata cu esenta de rom din: oua, zahar, faina, cacao, esenta de rom, sare, ciocolata, frisca.
Pentru blat:
- 7 ouă mari
- 150 g zahăr pudră
- 120 g făină
- 20 g cacao
- 15 ml rom
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 300 g ciocolată amăruie
- 500 ml frişcă (smântână dulce)
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 100g zahăr
- 50 ml esenţă de rom
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă tare.
Adaugi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, esenţa şi încorporezi uşor cacaua, amestecând de jos în sus.
Torni aluatul în forma de tort unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preincălzit 30 de minute. Laşi să se răcească.
Crema o prepari cu o zi înainte. Frişca şi ciocolata amăruie le pui pe aburi până se topeşte ciocolata (nu trebuie să fiarbă).
Dai la răcit şi o pui la frigider până a doua zi.
O scoţi şi o baţi cu mixerul până devine o cremă spumoasă. Faci un sirop din apă, zahăr şi esenţa de rom şi îl laşi la răcit.
Blatul îl tai în trei părţi pe orizontală, le însiropezi şi le umpli cu 3/4 din cremă.
Imbraci tortul în crema rămasă şi îl ornezi după preferinţă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu ciocolata si pricomigdale
Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata […]
Pofta buna!