Tort de ciocolata cu faina de migdale
PrinteazaTort de ciocolata cu faina de migdale din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar brun, nuca, faina de migdale, ciocolata, smantana, esenta de rom.
Ingrediente:
- 200 g ciocolată neagră
- 150g unt
- 5 ouă
- 150 g zahăr brun
- 150 g nucă măcinată
- 100 g făină de migdale
Ingrediente pentru crema:
- 700 g ciocolată
- 500 ml smântână pentru frişcă
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Topeşte pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăţele cu untul. Amestecă şi lasă la răcit.
Freacă gălbenuşurile cu zahărul brun până obţii o cremă fină. Incorporează treptat crema de unt şi ciocolată, apoi nuca măcinată fin şi făina de migdale.
Bate albuşurile cu un praf de sare şi încorporează-le în compoziţia de mai sus.
Toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie şi dă la cuptor 40-45 de minute. Taie blatul pe jumătate numai după ce s-a răcit.
Pentru cremă, mărunţeşte ciocolata şi pune-o într-un vas la bain-marie. Las-o pe foc până se topeşte ciocolata, fără s-o fierbi.
Toarnă treptat smântână şi amestecă încet şi încontinuu. La final, după ce crema a căpătat consistenţă, adaugă esenţă de rom după gust.
Montează tortul imediat, folosind crema călduţă. După ce s-a răcit, dă-l la frigider cel puţin patru ore.
Tort de ciocolata cu faina de migdale
Pofta buna!
Imi place tortul de ciocolata