Tort de ciocolata cu frisca
PrinteazaTort de ciocolata cu frisca din: faina, unt, zahar, cacao, oua, praf de copt, lapte batut, lapte, ciocolata neagra, frisca, unt de alune, decoratiuni.
pentru blat:
- 240 g faina
- 200 g unt moale
- 180 g zahar
- 90 g cacao
- 3 oua
- o lingurita praf de copt
- 125 ml lapte batut
- 80 lm lapte
pentru garnitura:
- 340 g ciocolata neagra
- 2 linguri zahar
- 250 ml frisca lichida
- 3 linguri unt moale
- 125 g unt de alune
pentru decor:
- dupa gust, decoratiuni gata facute
Mod de preparare:
Se unge cu unt o formă de copt de aproximativ 22 cm diametru Si se tapetează cu hârtie de copt.
Apoi untul si zahărul se mixează si se pun ouăle, unul câte unul. Se adaugă făina, cacaua, praful de copt si laptele alternativ cu laptele bătut.
Se amestecă si se toarnă în tava pregătită. Se lasă 20 de minute la cuptor.
Pentru cremă, ciocolata tăiată bucăţi si zahărul se pun în robot si se lasă să devină ca o făină.
Intr-o crăticioară se încălzeşte frişca lichidă până la punctul de fierbere si apoi, cu robotul mergând, se toarnă peste “făina” de ciocolată si zahăr.
Se amestecă la robot, se pune untul de alune, apoi untul normal şi se omogenizează.
Se dă la rece 30 de minute si, după acest timp, se mai mixează 5 minute.
Apoi, se întinde deasupra blatului si se decorează. Se lasă o oră la frigider înainte de servire.
Tort de ciocolata cu frisca
Pofta buna!