Tort de ciocolata cu fructe – usor de preparat

Printeaza

Tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar vanilat, zahar, coaja de portocala, faina, praf de copt, amidon, cacao, cardamom, capsuni, esenta de rom, frisca, gelatina, suc de portocale, cocolata amaruie.

Ingrediente blat:

  • 4 ouaTort_de_ciocolata_cu_fructe
  • 130 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 50 g amidon
  • 1 lingura cacao
  • 1 varf de cutit cardamom

Ingrediente umplutura si ornat:

  • 500 g capsuni
  • 5 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 ml suc de portocale
  • 25 g ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Se prepara blatul, se incinge cuptorul la 170° C. Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme.

Ouale se bat cu 4 linguri de apa fierbinte. Se adauga zahar tos, zahar vanilat si coaja de portocala si se mai bate 6 minute.

Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, amidon, cacao si cardamom. Se coace 30-35 minute.

Se prepara crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Se amesteca zaharul cu zahar vanilat, cacao si putina apa si se topesc la foc moale.

Nu se lasa sa fiarba. Se dizolva inauntru gelatina si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider.

Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta, coaja si sucul de portocale. Blatul se taie pe 3 nivele.

Se asambleaza cu crema si capsuni, se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza.

Tort de ciocolata cu fructe

Tort_de_ciocolata_cu_fructe

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.