Tort de ciocolata cu fructe – usor de preparat
PrinteazaTort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar vanilat, zahar, coaja de portocala, faina, praf de copt, amidon, cacao, cardamom, capsuni, esenta de rom, frisca, gelatina, suc de portocale, cocolata amaruie.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 130 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 100 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 50 g amidon
- 1 lingura cacao
- 1 varf de cutit cardamom
Ingrediente umplutura si ornat:
- 500 g capsuni
- 5 linguri cacao
- 200 g zahar
- 1 fiola esenta rom
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 ml frisca
- 15 g gelatina
- coaja rasa de la o portocala
- 200 ml suc de portocale
- 25 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se prepara blatul, se incinge cuptorul la 170° C. Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme.
Ouale se bat cu 4 linguri de apa fierbinte. Se adauga zahar tos, zahar vanilat si coaja de portocala si se mai bate 6 minute.
Se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, amidon, cacao si cardamom. Se coace 30-35 minute.
Se prepara crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Se amesteca zaharul cu zahar vanilat, cacao si putina apa si se topesc la foc moale.
Nu se lasa sa fiarba. Se dizolva inauntru gelatina si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca si se da la frigider.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta, coaja si sucul de portocale. Blatul se taie pe 3 nivele.
Se asambleaza cu crema si capsuni, se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza.
Tort de ciocolata cu fructe
Pofta buna!