Tort de ciocolată cu fructe
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata cu fructe din: oua, zahar, sare, faina, cacao, praf de copt, pere, vin alb, miere, suc de lamaie, merisoare, glazura de gelatina rosie, frisca si intaritor.
blat de pandispan:
- 5 oua
- 125 g zahar
- 1 praf sare
- 125 g faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
in plus:
- 4 pere
- 150 ml vin alb
- 1 lingura miere
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 borcan merisoare
- 1 praf de glazura de gelatina rosie
- 400 g frisca
- 1-1/2 plic parf intaritor de frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge fundul unei forme de tort (0 26 cm). Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu zahăr şi sare; se înglobează făina amestecată în prealabil cu cacao şi praf de copt, alternând cu gălbenuşurile. Se aşază în forma de tort şi se coace 40-45 min.; se lasă să se răcească şi se taie pe 2 niveluri.
Se decojesc perele, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa felii. Se dau în clocot cu vin, miere şi suc de lămâie; se iau de pe foc şi se lasă să se răcească. Se aşază blatul pe un platou şi se montează de jur împrejurul lui inelul formei.
Se lasă să se scurgă merişoarele din borcan. Se păstrează zeama şi se completează cu apă până la 250 ml; se prepară cu această compoziţie glazura de gelatină, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă merişoarele şi se repartizează pe blaturi împreună cu perele scurse.
Se lasă la frigider cca 30 min. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se ung cu această compoziţie blaturile; se asamblează tortul şi se îmbracă în frişcă. Se dă la frigider cca 1 oră.
Tort de ciocolată cu fructe
Pofta buna!