Tort cu ciocolata si gem de coacaze
PrinteazaTort cu ciocolata si gem de coacaze din: unt, zahar, oua, ciocolata, faina, amidon, praf de copt, albusuri, gem de coacaze, ciocolata amaruie, frisca, rom, zahar vanilat.
Ingrediente blat:
- 120 g unt
- 120 g zahăr
- 2 ouă
- 350 g ciocolată
- 140 g făină
- 20 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 5 albuşuri
Ingrediente topping:
- 3 linguri gem de coacăze
- 150 g ciocolată amăruie
- 500 ml frişcă
- 3 linguri rom
- 1 praf de sare
- zahăr vanilat
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se amestecă untul cu zahăr tos, zahăr vanilat şi ou.
Se înglobează ciocolata topită, apoi făina amestecată cu praf de copt şi amidon.
Se adaugă în final şi albuşul bătut şi se omogenizează.
Se aşază înţr-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul încins la 180 °C până ce se rumenesc marginile; în timpul primelor 10 minute de coacere nu se deschide uşa cuptorului!
Se lasă să şe răcească blatul, apoi se taie pe 2 niveluri.
Se prepară crema-ganaj: se topeşte ciocolata la bain-marie, în 150 ml frişcă. Se ia de pe foc şi se înglobează romul şi un praf de sare.
Se lasă să se răcească ganajul la frigider, timp de cel puţin 3 ore. Apoi se adaugă 100 ml frişcă şi se bate.
Se unge un blat cu gem de coacăze şi se suprapune celălalt, care se unge cu ganaj şi se dă la frigider cel puţin 1 oră.
Inainte de servire se decorează cu restul de frişcă bătută şi cu ciocolată rasa.
Tort cu ciocolata si gem de coacaze
Pofta buna!