Tort de ciocolata cu glazura

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de ciocolata, faina, oua, zahar, miez de nuca, cacao, unt, zahar vanilat, sare, ciocolata neagra, smatana dulce, ness.

Ingrediente blat:Tort de ciocolata cu glazura

  • 200 g făină
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 g miez de nucă zdrobit
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 50 g unt
  • 1 pachetel zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Ingrediente glazura:

  • 300 g ciocolată neagră (amăruie)
  • 225 ml smântână dulce
  • 2 linguriţe ness

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de sare până devine spumos, se adaugă ouă le, pe rând, bătând continuu, apoi făina „în ploaie”, alternând cu cacaua şi nucile zdrobite.

Se amestecă to­tul foarte bine şi se aşază într-o for­mă de tort unsă şi tapetată cu făină. Se coace, la foc potrivit, circa 40 de minute.

Pentru prepararea cremei, se pu­ne smântână şi ciocolata mărunţită într-o cratiţă, în bain-marie, la foc mic, amestecând permanent. Când începe să fiarbă, se dă deoparte, se adaugă nessul, se amestecă şi se lasă la răcit 30 de minute.

Se scoate blatul din forma se aşa­ză pe un platou de servit şi se îm­bracă cu cremă (încălzită pentru a fi uşor de întins), în strat gros, pe toate părţile. Se pune la rece până în mo­mentul servirii.

Tort de ciocolata cu glazura

Tort de ciocolata cu glazura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.