Tort de ciocolata cu glazura
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ciocolata, faina, oua, zahar, miez de nuca, cacao, unt, zahar vanilat, sare, ciocolata neagra, smatana dulce, ness.
- 200 g făină
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 150 g miez de nucă zdrobit
- 3 linguri pudră de cacao
- 50 g unt
- 1 pachetel zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Ingrediente glazura:
- 300 g ciocolată neagră (amăruie)
- 225 ml smântână dulce
- 2 linguriţe ness
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi praful de sare până devine spumos, se adaugă ouă le, pe rând, bătând continuu, apoi făina „în ploaie”, alternând cu cacaua şi nucile zdrobite.
Se amestecă totul foarte bine şi se aşază într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină. Se coace, la foc potrivit, circa 40 de minute.
Pentru prepararea cremei, se pune smântână şi ciocolata mărunţită într-o cratiţă, în bain-marie, la foc mic, amestecând permanent. Când începe să fiarbă, se dă deoparte, se adaugă nessul, se amestecă şi se lasă la răcit 30 de minute.
Se scoate blatul din forma se aşază pe un platou de servit şi se îmbracă cu cremă (încălzită pentru a fi uşor de întins), în strat gros, pe toate părţile. Se pune la rece până în momentul servirii.
Tort de ciocolata cu glazura
Pofta buna!