Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete
PrinteazaTort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, ciocolata alba, lichior de portocale, frisca si fructe de padure.
blat:
- 2 oua
- 70 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 80 g faina
in plus:
- 300 g ciocolata alba
- 2 oua proaspete
- 2 linguri lichior de portocale
- 600 g frisca
- 500 g fructe de padure amestecate
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 2 linguri de apă caldă, 50 g zahăr şi zahărul vanilinat. Bateţi albuşurile spumă, apoi încorporaţi-le în amestecul cu gălbenuşuri. Cerneţi făina şi amestecaţi-o bine în aluat.
Aşezaţi-l într-o formă rotundă (0 26 cm) tapetată cu hârtie pentru copt, uni- formizaţi-l şi coaceţi-l 10-12 minute. Lăsaţi-l apoi să se răcească. Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o la baie de aburi. Bateţi ouăle cu restul zahărului tot la bain mărie.
In corporaţi ciocolata şi lichiorul în amestecul cu ouă. Bateţi frişca şi înglobaţi-o în acelaşi amestec. întindeţi-l peste blat şi lăsaţi tortul cca. 4 ore la rece. 3 Pregătiţi fructele de pădure. Scoateţi tortul din formă, apoi presăraţi-l cu fructele proaspete.
Tort de ciocolată cu îngheţată şi fructe proaspete
Pofta buna!