Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]
Tort de ciocolata cu inghetata de portocale
PrinteazaTort de ciocolata cu inghetata de portocale din: ciocolată menaj, oua, unt, zahar, faina, cuisoare macinate, sare, portocale, frişcă.
- 150 g ciocolată menaj
- 3 ouă
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 150 g făină
- 2 cuişoare măcinate
- sare
Pentru îngheţată de portocale:
- 4 portocale
- 3 gălbenuşuri
- 60 g zahăr
- 200 ml frişcă
Mod de preparare:
Bate la bain-marie gălbenuşurile, zahărul şi sucul de la cele patru portocale până obţii o cremă uşoară.
Crema astfel obţinută, răceşte-o rapid şi încorporează frişca. Lasă la congelator câteva ore. Intre timp, topeşte ciocolata împreună cu untul.
Adaugă zahărul, ouăle, cuişoarele şi făina amestecată cu un praf de sare. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Coace la cuptor, la foc moderat, cam 25-30 de minute. Serveşte cu îngheţată stropită cu sos de ciocolată.
Tort de ciocolata cu inghetata de portocale
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu ciocolata si pricomigdale
Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata […]
Pofta buna!