Tort de ciocolata cu mascarpone
PrinteazaTort de ciocolata cu mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, ciocolata amaruie, praf de copt, cappuccino cu rom, frisca, mascarpone, capsuni, gelatina, ciocolata.
pentru blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 lingurita praf de copt
pentru sirop:
- 200 ml apa
- 4 linguri zahar
- 2 plicuri cappuccino cu rom
pentru crema:
- 450 ml frisca lichida
- 500 g mascarpone
- 150 g zahar pudra
- 200 g capsuni
- 3 plicuri (30 g) gelatina
- 4 linguri zahar tos
pentru glazura:
- 100 g ciocolata maruie
- 50 ml frisca lichida
pentru decor:
- 200 g capsuni
- 20 g ciocolata
Mod de preparare:
Pentru blat, bati albusu-rile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se dizolva.
Adaugi pe rand galbenusurile si faina cer-nuta impreuna cu praful de copt si cacaua.
Adaugi ciocolata amaruie data pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Torni compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coci la foc mediu, 40 de minute. Tai blatul rece in 2 foi pe care le stropesti cu sirop preparat la foc mic, din cele 3 ingrediente.
Speli capsunile, le cureti si le tai cubulete. Le presari cu zaharul tos si le lasi in sita 15-20 de minute, pana se scurge siropul.
Mixezi mascarpone cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste, apoi adaugi crema de mascarpone si gelatina calduta, preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Incorporezi capsunile in crema.
Asezi pe platou un blat si il inconjori cu inelul formei. Il insiropezi, pui crema si apoi al doilea blat insiropat.
Pentru glazura, topesti la foc mic, fara sa fiarba, ciocolata rasa si frisca. Intinzi glazura peste blat si pastrezi tortul in frigider 8 ore. 6.
Desfaci inelul din jurul tortului. Decorezi tortul cu fructe si cu aschii de ciocolata.
Pofta buna!