Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri
PrinteazaTort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri din: faina, pesmet, unt, oua, mere, scortisoara, zahar, smantana, cacao, ciocolata neagra, apa de trandafiri.
Ingrediente:
- 150 g făina
- 3 linguri de pesmet
- 200 g unt
- 4 ouă
- 2 mere
- 150 g zahăr
- 50 ml smântână
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita de scortisoara
- 150 g ciocolata neagra
Pentru sirop:
- 1 cana cu zahar
- 1 cana cu apa
- apa de trandafiri
Mod de preparare:
Cu o lingură de lemn, amestecă untul moale cu 150 g de zahăr, ciocolata neagră (conţinut minim: 70% cacao), cele 2 linguri de cacao olandeză, o linguriţă cu vârf de scorţişoară, cele 2 mere (decojite şi rase mare), pesmetul, smântână dulce, făina, după care adaugă pe rând ouăle.
Pune compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu pesmet amestecat cu nucă râşnită fin, apoi aşeaz-o în cuptor şi las-o la 180 grade C, circa 25 de minute.
Insiropează tortul fierbinte cu un sirop obţinut dintr-o cană cu zahăr şi una cu apă, fierte împreună până se îngroaşă puţin.
După ce iei siropul de pe foc, adaugă în el 3 picături de apă de trandafiri. Feliază tortul doar după ce s-a răcit bine.
Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri
Pofta buna!