Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri

Printeaza

Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri din: faina, pesmet, unt, oua, mere, scortisoara, zahar, smantana, cacao, ciocolata neagra, apa de trandafiri.

 

Ingrediente:

  • 150 g făina
  • 3 linguri de pesmet
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 2 mere
  • 150 g zahăr
  • 50 ml smântână
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 150 g ciocolata neagra

Pentru sirop:

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu apa
  • apa de trandafiri

 

Mod de preparare:

Cu o lingură de lemn, amestecă untul moale cu 150 g de zahăr, ciocolata neagră (conţinut minim: 70% cacao), cele 2 linguri de cacao olandeză, o linguriţă cu vârf de scorţişoară, cele 2 mere (decojite şi rase mare), pesmetul, smântână dulce, făina, după care adaugă pe rând ouăle.

Pune compoziţia într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm, unsă în prealabil cu unt şi tapetată cu pesmet amestecat cu nucă râşnită fin, apoi aşeaz-o în cuptor şi las-o la 180 grade C, circa 25 de minute.

Insiropează tortul fierbinte cu un sirop obţinut dintr-o cană cu zahăr şi una cu apă, fierte împreună până se îngroaşă puţin.

După ce iei siropul de pe foc, adaugă în el 3 picături de apă de trandafiri. Feliază tortul doar după ce s-a răcit bine.

 

Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri

Tort de ciocolata cu portocala

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.